Fagkonference 2023

Tilmeldingsfrist overskredet
Ledige pladser:
2
Tilmeldingsfrist:
25 aug 2023

08.15 – 09.30 Morgenkaffe og besøg på stande

09.30 – 09.45 Velkomst
v/Elisabeth Gregersen, formand

09.45 – 10.45
Lær at forstå psykologien bag vores vaner og at tale om vaner på en måde der flytter adfærd i hverdagen

v/Anders Colding-Jørgensen, cand.psych. og adfærdspsykolog

Med afsæt i sit kliniske arbejde med vaner, fortæller Anders
Colding-Jørgensen, hvordan du kan have en fokuseret samtale om vaner med din patient på den korte tid, I ofte kun har til rådighed. I dette foredrag får du en indføring i psykologien bag vores vaner. Du får blandt andet at vide, hvorfor der ikke findes dårlige vaner. Og så får du en metode med nogle konkrete trin, som kan sikre, at I har en fokuseret samtale med fremdrift.

10.45 – 11.00 Find vej til din workshops

11.00-12.00 Workshops

Først med faglige oplæg, derefter produktpræsentation ved et firma

1At stå nederst på den sociale rangstige er en stor stressfaktor for unge – og den sociale ulighed synes kun at blive større
v/Pernille Bach Steen, tandplejer, cand.scient.san., PhD-studerende, tidligere underviser på tandplejeruddannelsen på IOOS

Pernille forsker i social ulighed i stress hos unge og har på baggrund af sit speciale publiceret en artikel i BMC Public Health: “Subjective social status is an important determinant of perceived stress among adolescents: a cross-sectional study“. Studiet er baseret på en national spørgeskemaundersøgelse i 2017 med deltagelse af 13.000 9. klasses elever. Spørgsmålene handlede bl.a. om de unges sociale liv, skolegang og fysiske og psykiske helbred. Hør om studiet og få viden og inspiration til arbejdet med børn og unge og kampen mod ulighed i sundhed.


1 ud af 3 patienter lider af blødende tandkød og op mod 3 ud af 4 gør intet ved deres tandkødsproblemer. Bliv klogere på vores nye produkt Parodontax mod blødende tandkød og få input til, hvordan I på klinikken kan hjælpe jeres patienter til bedre vaner og dermed bedre mundsundhed.

2Er pillen mod caries på vej?
v/Camilla Juhl Pørksen, tandplejer, tandlæge og ph.d.-studerende

Camilla Juhl Pørksen blev kåret som en af de dygtigste unge på Berlingske Talent 100-liste i starten af året. Hun er i gang med sin ph.d. ved Københavns Universitet og har sammen med virksomheden Chr. Hansen arbejdet med udvikling af en sugetablet, der måske kan ændre verden, når det gælder bekæmpelse af caries.


Den ældre befolkning generelt og i tandklinikken: cariesrisiko, -vurdering, -behandling og -plan. Antallet af ældre i Danmark er højt, én ud af fem er over 65 år. Ved at hjælpe med at fastholde god mundhygiejne og forebygge eksempelvis caries kan tidspunktet for, hvornår den ældre patient ikke længere har mulighed for at komme i klinikken, potentielt udskydes.

3Kom i gang Med din egen klinik
v/Dorthe Nielsen og Camilla Pilsgaard, privatpraktiserende tandplejere

Mød to tandplejere, der har haft egen klinik i hhv. 10 og 5 år, og som elsker det. Begge kan bryste sig af veletablerede, moderne klinikker. Her får du deres erfaringer, gode råd og skarpe anbefalinger om at komme godt fra start og etablere sig med egen klinik.


Guided Biofilm Therapy.

4Skal du have mere i løn?
v/Anne Louise Wulff, partner, advokat

Det er et spørgsmål om forhandling! Men synes du også, at det kan være svært at gå til lønforhandlingen? Det behøver det ikke at være. Her får du koderne til at få en lønforhandling til at lykkes bedst muligt og pejlemærkerne for, hvornår det er tid til at tale løn med din arbejdsgiver, og hvad du skal sætte dig som mål.


Patienter ønsker hvide tænder – og de skal nok få det på den ene eller anden måde. Professionel blegning samt mikroabrasion for forbedret minimal invasiv æstetik: Kurset omhandler tandbesparende teknikker til opnåelse af forbedret æstetik og fokuserer især på mikroabrasionsteknikken.

12.00 – 13.15 Frokost og besøg på firmastande

13.15 -14.30 Oplæg
i 2 spor

1

Det interdiciplinære samarbejde ved diagnostik og behandling af parodontitis – hvem gør hvad?
v/Daniel Belstrøm, tandlæge, PhD, dr. odont

Formålet med dette foredrag er at introducere deltagerne for, hvordan man på den moderne tandklinik kan sætte faste faglige rammer for det interdiciplinære samarbejde ved diagnostik og behandling af parodontitis. Med udgangspunkt i 2017 klassifikationen af parodontitis, samt de internationale retningslinjer for behandling af henholdsvis parodontitis stadie 1-3 og parodontitis stadie 4 vil dette foredrag fokusere på tandplejerens og tandlægens rolle i behandlerteamet, og hvordan hver faggruppes kompetencer udnyttes bedst muligt til gavn for både patienten og klinikken. Foredraget vil være rigt på kliniske cases, og det er ambitionen, at tilhørerne efter foredraget vil være i stand til at implementere indholdet i deres kliniske hverdag.

2

Aktive retainer – nyt fokus eller stigende problem?
v/Johan Corydon Knudsen, blev specialtandlæge i tandregulering. Har bl.a. arbejdet en del år i den kommunale tandpleje, en lang årrække på Ganespalteafdelingen i Aarhus og sideløbende i privat praksis – som nu er hans primære fokus.

Et stort antal unge patienter forlader den kommunale tandpleje med faste retentionstråde, ligesom flere og flere unge og voksne patienter gennemgår tandregulering i privat regi. Næsten alle afsluttes med en eller to faste retentionstråde. Efter et passende retentionsforløb forventes det, at patientens tandplejer/almene tandlæge står for at vedligeholde og monitorere retentionsapparatur og okklusion fremadrettet. Dette er ikke uden problemer og risici. Faste retainere kan blive aktive og medføre iatrogene skader på tænder og de paradontale væv. Det ses desværre ikke helt sjældent, og problemet synes at være i stigning. Aktive retainere bør diagnosticeres samt udbedres hurtigst muligt. Oplægget sætter fokus på de kliniske tegn på/diagnostik af aktive retainere og belyses med et stort antal kliniske cases og illustrationer:

  • Hvorledes præsenterer en aktiv retainer sig typisk?
  • Hvilke retentionstråde giver hyppigst problemer?
  • Hvad er løsningen – nu og her samt på længere sigt?
  • Reparation eller udskiftning?

14.30 – 15.00 Kaffe og kage og besøg på firmastande

15.00 – 15.45
Hvad ser du på panorama?

v/Louise Hauge Matzen, tandlæge, PhD, lektor, Sektion for Oral Radiologi, IOOS, Aarhus Universitetsykolog

Panoramabilledet er et glimrende oversigtsbillede over tænder og kæber, hvorimod detaljegraden ikke er lige så god som på f.eks. intraorale røntgenbilleder. Der vil derfor være diagnostiske områder, hvor panorama vil være et godt valg og måske førstevalg, og på samme måde vil der være situationer, hvor udbyttet af en panoramaoptagelse vil være lille. Oplægget vil indeholde en kort gennemgang af panoramabilledet, hvad ser vi på billedet, og hvad skal vi være særligt opmærksomme på. Grænseflader til andre diagnostiske metoder vil også bliver berørt.

15.45 – 16.15 Tandplejer-
prisen og præmier

16.20 – 16.55
Psykologiske manipulationer
og hypnotiske teknikker for fuld skrue
v/Jan Hellesøe

Jan Hellesøe giver den fuld skrue, når han demonstrerer sin viden om psykologiske manipulationer og hypnotiske teknikker. Det er både underholdende og oplysende, og undervejs lærer du en masse om dig selv og dit sind. Du får uden tvivl også et nyt blik på dine medmennesker og verden omkring dig.

Kursus nr.: 22-0041
Arrangør
Tidspunkt
22 sep 2023
08:15 - 17:00
Sted
København: Radisson Blu Scandinavia Kbh
Amager Boulevard 70
2300 København S
Pris
Medlemspris:2.695,00 kr.

Alle priser vises inkl. moms.
Du kan pt. ikke tilmelde dig dette arrangement. Kontakt evt. Danske Tandplejere